De magie van het ballonvaren
Het begon in 1783 met de eerste bemande ballonvaart, de gebroeders Montgolfier schreven geschiedenis door als eersten de strijd met de zwaartekracht aan te gaan. Sedert dien hebben ballonnen altijd de fascinatie van de mens vast kunnen houden, en zullen dat nog vele jaren doen.

Ballonvaren
is een adembenemend avontuur, een onvergetelijke ervaring.
Geruisloos verdwijnt de vaste grond onder uw voeten en beweegt het majestueuze gevaarte in de richting van de wolken, het avontuur tegemoet.
Aangezien een ballonvaart een weersafhankelijke aangelegenheid is, kan het voorkomen dat uw geduld op de proef gesteld wordt doordat de vaart uit veiligheidsoverwegingen uitgesteld moet worden.  Maar het wachten zal zeker beloond worden!
Ballonvaren gebeurt in de twee uren na zonsopkomst en de twee uren voor zonsondergang, dit in verband met hinderlijke thermiek die overdag door de zonnewarmte ontstaat. Dit betekent dat hartje zomer de vaart heel laat op de avond plaats vindt en in het voor- of najaar wat eerder op de avond.

Onze vaste startlocatie
bevindt zich in Venray, bij velen bekend als de voormalige locatie van het buitenzwembad Vlakwater. De  met bossen omringde startplek ligt vlak bij het prachtige Odapark, waar tevens een uitgebreide parkeergelegenheid aanwezig is. Na het opstijgen vanaf deze locatie kunt u vrijwel direct heel Venray overzien.

Een eigen startlocatie
is ook mogelijk, bij aanmelding van 5 personen of wanneer u een exclusieve vaart boekt. Of starten van een door u gekozen locatie mogelijk is, zal altijd met de piloot overlegd moeten worden omdat er beperkingen kunnen gelden door bijvoorbeeld vliegverkeer of obstakels.
Een weiland kan bijvoorbeeld al heel geschikt zijn om te starten.
Het enige dat u hoeft te doen is toestemming vragen aan de eigenaar van het grondstuk, de benodigde startvergunning verzorgen wij voor u. En dat zonder bijkomende kosten! Ook brengen wij geen kosten in rekening voor de extra kilometers.
U vaart dan zonder andere medepassagiers zodat het wel een heel bijzonder avontuur wordt.

Denk bij een startlocatie even aan onderstaande punten:

  • Weide/grasveld ter grootte van een half voetbalveld (50x50 meter)
  • Er heeft recentelijk geen vee gelopen
  • Geen vee in de directe omgeving van de startplek (mn. paarden, struisvogels, koeien, e.d.)
  • Geen hoogspanningsmast in directe omgeving
  • Geen bomen direct naast startplek
  • Goed bereikbaar met volgauto en trailer
  • Liefst geen lang gras


Hoe kunt u een vaart boeken?
Een vaart boekt u door te bellen met Altocumulus Balloonadventures of vul het formulier in onder contact. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om samen een datum af te spreken voor de ballonvaart. Ook voor informatie over ballonvaren in het algemeen kunt u bij ons terecht.